OROSZVILAG.HU


Depardieu tiszteletbeli mordvin lett

Címlap » Hírek » Finnugor hírek
  |  2013-01-07 10:44:57  |  
Oroszvilag.hu

Depardieu tiszteletbeli mordvin lett

Miniszteri posztot ajánlottak az újdonsült orosz állampolgárnak

 Depardieu tiszteletbeli mordvin lett

 

Gerard Depardieu, aki szavai szerint vidéki életre vágyik, Oroszország egyik nemzetiségi köztársaságban, a finnugor Mordóviában kezdte meg az ismerkedést az orosz vidék életével. Depardieu közvetlenül azután, hogy Szocsiban átvette Putyintól az orosz állampolgárságát igazoló okmányait, Szaranszkba látogatott a „Goszfilmofond” vezetője, a mordóviai születésű Nyikolaj Borodacsov meghívására.

Depardieu, miután sóval-kenyérrel és népdalokkal fogadták a szaranszki repülőtéren, megtekintette Jemeljan Pugacsov egyetlen oroszországi emlékművét, és a helytörténeti múzeumot. Ezt követően a szaranszki operaszínházban rendeztek ünnepséget Depardieu tiszteletére, ahol Vlagyimir Volkov, a köztársaság feje átnyújtott a mordvin népviseletbe öltözött színésznek egy szimbolikus mordvin igazolványt.

Vlagyimir Volkov, Mordóvia vezetője felajánlotta Depardieu számára a mordvin kulturális miniszteri posztot is, a filmsztár azonban elzárkózott az ajánlattól. Depardieu azért Volkovtól egy szaranszki lakást és egy házat is kapott ajándékba.

Depardieu a szaranszki fogadás után Svájcba utazott, ahol részt vesz a FIFA Aranylabda átadó ünnepségén. Utána Párizsba várják egy bírósági tárgyalásra, ahol ittas vezetés miatt kell megjelennie.

 

(izvmor.ru, newsru.com)

 

 

 

Cimkék: Depardieu, Szaranszk, Mordóvia
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat