OROSZVILAG.HU


Óriási érdeklődés a ruszisztikai MA iránt 

Címlap » Kultúra, programok
  |  2011-02-08 16:19:54  |  
Oroszvilag.hu

Óriási érdeklődés a ruszisztikai MA iránt 

Alig jutott hely az érdeklődőknek a Ruszisztikai Módszertani Kabinetben tartott nyílt napon 

 Óriási érdeklődés a ruszisztikai MA iránt 

Összesen mintegy ötvenen jöttek el február 8-án a Ruszisztikai Módszertani Kabinetbe a ruszisztikai MA képzésről tartott tájékoztatóra. Az új érdeklődők 30-an voltak, de a jelenleg Ruszisztika MA szakos hallgatók is képviseltették magukat, hogy élő példával bizonyítsák – be lehet kerülni és túl lehet élni az első félévet. Sőt!

Szvák Gyula professzor, a Ruszisztikai Központ vezetője, egyben a Ruszisztika MA szak alapítója beszámolt a szak formai követelményeiről, tantárgyi felépítéséről, illetve a 2011–12-es tanévtől újdonságként megjelenő szakirány választási lehetőségekről a Ruszisztika MA képzés harmadik szemeszterétől. Diavetítéssel illusztrálta az elhangzottakat, illetve az I. Ruszisztikai Napok képanyagával széles spektrumban is bemutattata azt a kulturális életet, ami a szakon és a Ruszisztikai Központban "zajlik".

A hallgatók szinte lélegzetüket visszafolytva ültek - annál is inkább, mivel a levegő elfogyott, de szerencsére sok jó ember kis helyen is elfér. Az első kérdések megválaszolása után az oktatók magukra hagyták a hallgatókat, hogy a jelenlegi Ruszisztika  MA szakosokkal kulisszatitkokról is elbeszélgethessenek.

 

 

(russtudies.hu)

Cimkék: ruszisztika MA,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat