OROSZVILAG.HU


Külföldre küldik az oroszországi diákokat

Címlap » Kultúra, programok
  |  2012-03-27 09:28:34  |  
Gyóni Gábor

Külföldre küldik az oroszországi diákokat

Csak a világ legjobb egyetemei jöhetnek szóba

 Külföldre küldik az oroszországi diákokat

 

A Kommerszant értesülései szerint Vlagyimir Putyin elnöki beiktatása után programot indít, melynek célja, hogy minél több oroszországi diák tanulhasson külföldi egyetemeken.

A program részleteit még tavaly ősszel dolgozták ki. Eszerint az állam teljes egészében kifizeti a leginkább felkészült hallgatók külföldi tanulmányait, de csak abban az esetben, ha hazatérnek Oroszországba, és a képzésüknek megfelelő munkahelyen helyezkednek el. A cél az, hogy a diákok a világ legjobb egyetemein kapjanak képzést. Ennek megfelelően azokra az egyetemekre készülnek hallgatókat küldeni, amelyek bekerültek a világ legjobb 300 egyeteme közé három elismert rangsorolás alapján – mindhárom minősítő szerint (Sanghaji Egyetem, QS World University Rankings, THE – e kitétel alapján egyébként csak a moszkvai Lomonoszov Egyetem felelne meg a követelményeknek az orosz egyetemek közül, a magyar felsőoktatási intézmények közül pedig egy sem)!

A külföldre kerülő hallgatók kötelessége lesz blogot vezetni az interneten (megosztva külföldi tapasztalataikat) és rendszeresen beszámolni tanulmányaik alakulásáról.

A program 2013-ban indul és kb. ezer diák vehet részt benne. 

 

Cimkék: Oroszország, oktatás, egyetemek
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat