OROSZVILAG.HU


Ruszisztikai Napok a Trefort Kertben

Címlap » Kultúra, programok
  |  2010-04-12 08:08:55  |  
Oroszvilag.hu

Ruszisztikai Napok a Trefort Kertben

15 éves a Ruszisztikai Központ

 Ruszisztikai Napok a Trefort Kertben

 

2010-ben 15 éves évfordulóját ünnepli az ELTE Ruszisztikai Központja. Ennek keretében április 21-23-án nagyszabású rendezvénysorozatra kerül sor a Trefort Kertben és a Ruszisztikai Központban (Budapest, Múzeum krt. 6-8.).

Az orosz kultúrát a filmművészet, irodalom, média segítségével közelebb hozó Ruszisztikai Napok április 21-én 14 órakor veszi kezdetét a Ruszisztikai Központban. 16 órakor Valerij Todorovszkij Jampecek című filmjének vetítésére kerül sor a Gólyavárban Szilágyi Ákos esztéta előszavával.

Április 22-én a Ruszisztikai Központban 14-16 óra között videókonferenciát rendeznek Oroszország régi és új mítoszairól. 17 órakor a Millenáris Parkban a Ruszisztikai Központ saját könyvstanddal mutatkozik be. 20 órakor az Astoria Szálló Pódiumán Ljudmila Petrusevszkaja Orosz Kabaréját tekinthetik meg (ezt előzetes jelentkezés alapján: ruszisztika@btk.elte.hu).

Április 23-án pénteken 11:30 és 12:30 között a Ruszisztikai Könyvek bemutatójára kerül sor a Millenáris Központban. 15 órától az Oroszvilág.hu és az Orosz Negyed szerkesztőségei mutatkoznak be a Ruszisztikai Központban, 17-19 óra között Ljudmila Petrusevszkaja irodalmi estjére kerül sor az ELTE BTK A épület 47-es termében.

22:30-tól pedig a Vostock Sound System közreműködésével Orosz Party kezdődik a Könyvtár Klubban!

Részletes program elérhető a russtudies.hu honlapon!

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat