OROSZVILAG.HU


Oroszország egy kattintásra

Címlap » Kultúra, programok
  |  2010-04-21 15:17:15  |  
Vértes Judit

Oroszország egy kattintásra

Orosz internetezők

Oroszország egy kattintásra

 

A Yandex (orosz kereső program) megnevezte az ország legdrágább és legolcsóbb internet-hozzáférést biztosító régióit. Legkevesebb pénzből az Ural és a Povolzsja régiók lakói tudják élvezni a világháló előnyeit, míg az orosz Távol-Kelet lakóinak a hideg mellett a borsos internetárakkal is meg kell küzdeniük.

A Runet havi látogatottsága 2009 végére 40 millió emberre duzzadt, ami az ország összlakosságának 34%-át teszi ki. A szám a Yandex, a Közvélemény Alapítvány és az internetes domain-nevek regisztrációjával foglalkozó RU-centrum szakembereinek közös kutatásán alapul. Éves szintén 20%-kal nő az internetfelhasználók száma. 5%-zal nőtt azok száma is, akik otthoni internet-hozzáféréssel rendelkeznek.

Az internet elterjedtségét illetően a listát a Központi Szövetségi Körzet  vezeti (Moszkvát leszámítva), míg a sort a Déli és az Észak-Kaukázusi Körzet zárja. Annak ellenére, hogy a Távol-Keleten a legdrágább a netezés, ott találjuk a legaktívabb internetezőket. Drágaság tekintetében az Amur-vidéki Blagoveszcsenszk a listavezető. Távol-Keleten az internetszolgáltatás átlagban 1456  rubel/Mbit/sec-be kerül (1 rubel 6,7 forint), míg Urálon és Povolzsján csupán 320 rubelt kell fizetni a sávszélességért. Moszkvában és Pétervárott pedig mindössze 135 rubelt kóstál az internet-hozzáférés.  A Szibériai Szövetségi Körzetben 1000 felhasználóra 6 blog jut, és ezzel a számmal kiérdemelték az első helyet.  

 

 

 

 

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat