OROSZVILAG.HU


Orosz filmek hétvégéje Budapesten

Címlap » Kultúra, programok
  |  2014-01-23 12:11:53  |  
Csedreki Dalma

Orosz filmek hétvégéje Budapesten

Colours

 Orosz filmek hétvégéje Budapesten

2012-ben először jelent meg Colours Festival néven az a programsorozat, melynek fő célja, hogy más kultúrákat megismerve kapjunk betekintést külföldi filmek sajátosságaiba, ez által megismerjük különböző népek életét, múltját, jelenét. A 2014-ben szintén megrendezendő fesztivál nemcsak iráni, török és ex-jugoszláv filmekkel kecsegtet, hanem orosz filmekkel is, amely ritkaságnak számít annak tekintetében, hogy Magyarországon kevés lehetőség nyílik orosz filmek megtekintésére, legfőképp moziban, szélesvásznon. A filmek mellett találkozhatunk örmény/orosz geg-tánc-punk duóval, orosz rövidfilmekkel, illetve Magyarországon élő orosz emberek életéről szóló kisfilmekkel is.

A fesztivál január 18-án indul, február 16-ig Budapesten, majd további vidéki városokba látogat. Az egyik legfontosabb szempont, hogy teljesen ingyenes, így szinte kizárt, hogy bármilyen kibúvót is találjunk az alól, hogy pár kiváló orosz filmmel gazdagodjon kulturális ismeretségünk.

Az orosz filmek hétvégéje február 1-jén és 2-án kerül megrendezésre, szombaton és vasárnap. A négy eredeti nyelven, magyar felirattal vetített orosz filmen kívül láthatjuk még a már említett örmény Wattican Punk Ballet duót, akik testvérekként nemzetközi viszonylatban is elismert zenészek, illetve a Hegyek és tengerek közt dokumentumfilm-sorozat két alkotását, melyek bevándorló külföldiek letelepedéséről szól.

Azonban nemcsak a film és zene élményével gazdagodhatunk, hanem lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük és közelebb kerüljünk ehhez a kultúrához és legfőképp, ezekhez az emberekhez, hisz a szombati vetítések után beszélgethetünk is például a Magyarországon élő híres cipőtervezővel, Anna Zaboevaval, Oksana Sarkisova filmtörténésszel, és a teamester Georgij Zavalnijjal.

Ha kedvet kaptunk, a vasárnapi filmvetítések után pedig Csillik Dilara (Magyar-Ázsia Társaság), Irina Molodikova (CEU) és Melegh Attila (Corvinus Egyetem) vár minket.

Habár a rendezvény ingyenes, épp emiatt ne felejtsünk el regisztrálni és jegyet foglalni, az orosz hétvégére január 27-e 10 óra és február 1-je 12 óra között lehet sort keríteni.

További információ: http://coloursfestival.hu/

Cimkék: orosz filmek
Országok: Örményország Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat