OROSZVILAG.HU


Oroszország a Madách Színházi Találkozón

Címlap » Kultúra, programok
  |  2014-02-05 13:42:07  |  
Cegelnyik Natália

Oroszország a Madách Színházi Találkozón

Bemutatkoznak litván, lett és grúz társulatok is

 Oroszország a Madách Színházi Találkozón

Idén Oroszország lesz a díszvendége a Madách Nemzetközi Színházi Találkozónak, amelyet március 26. és április 7. között rendez meg a Nemzeti Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy olyan színházakat szólítottak meg, amelyek még nem, vagy már régen voltak Magyarországon, és hasonló körülmények között működnek, mint a Nemzeti Színház, és keresik a megújulás lehetőségét.

A színházi találkozón többek között szentpétervári, moszkvai, bagdadi, újvidéki, vilniusi, bukaresti és oslói produkciót is láthat a közönség.

A nyitónapon a közönség a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház Valerij Fokin rendezte előadását, a Dosztojevszkij-mű nyomán készült Zéró liturgia című produkciót tekintheti meg. De szerepelnek a programban a Moszkvai Művész Színházban Viktor Rizsakov által rendezett Elátkozottak és meggyilkoltak, valamint aRevizor című előadások, illetve a szentpétervári Nagy Drámai Színház (BDT) előadásában, Andrej Mogucsij rendezésében az Alice Csodaországban című mű színpadi változata is.

A színházi találkozóra meghívást kapott ezen kívül a Vilniusi Kis Színház Rimas Tuminas rendezte Álarcosbálcímű produkciója, a Rigai Nemzeti Színház Az öregasszony, Tatár Állami Színház Egy nyári nap és a grúz Állami Zenés és Drámaszínház Macbeth című előadása. A fesztivál programjában vetítések, az alkotókkal való beszélgetések, közönségtalálkozók, kiállítások is szerepelnek. A fesztivál ideje alatt a Nemzeti Színház terében kiállításokat láthatnak Madách Imre életéről, valamint az orosz-magyar színházi kapcsolatok elmúlt száz évéről.

A fesztivál részletes programja itt megtekinthető.

 

 

(nemzetiszinhaz.hu)

Cimkék: Madách Nemzetközi Színház Találkozó, Oroszország
Országok: Lettország Litvánia Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat