OROSZVILAG.HU


Mihalkov szerint összeesküdtek ellene

Címlap » Kultúra, programok
  |  2010-05-08 12:41:51  |  
Gyóni Gábor

Mihalkov szerint összeesküdtek ellene

"Liberális-atlantista összeesküvés" a "Csalóka napfény 2" bukása mögött?

 Mihalkov szerint összeesküdtek ellene

 

Meglehetősen kedvezőtlenül fogadta a kritika és a közönség is Nyikita Mihalkov új filmjét, a „Csalóka napfény 2” c. alkotást. A neves orosz rendező Jelena Jampolszkajának, az Izvesztyija szerkesztőjének nyilatkozva a kritikák és kedvezőtlen fogadtatás kapcsán „liberális-atlantista” összeesküvésről beszélt, amit, úgymond, Amerikából szerveztek lejáratása céljából...

Mihalkov szerint „oroszellenes erők a történelemben példátlan globális háborút indítottak filmünk ellen”, óriási összegeket költve arra, hogy megakadályozzák a „Csalóka napfény 2” sikerét.

Erre azért volt szükség, mert Mihalkov szerint új filmje „szentelt víz, amely honfitársaink agyát kimossa, ők ugyanis abban a hitben vannak, hogy a háborút az amerikai Ryan közlegény és a becstelen brigantyk nyerték meg.”

A világösszeesküvés eredménye az lett, hogy a várt és felmérések szerint jelzett 54,3 millió néző helyett jóval kevesebben mentek el a mozikba. Mihalkov a Movie Research nevű cég tanulmányára hivatkozik, miszerint a „Csalóka napfény 2” elleni információs kampányt az Empire State Building egyik irodaházából szervezték oroszok – Oleg Szukin, az „Iszkussztvo kino” c. lap egykori munkatársa és Viktor Matizen, az Orosz Filmszövetségből kizárt kritikus – vezetésével. A Movie Research szerint az ellenkampány szervezői több mint 5 millió dollárt költöttek arra, hogy 50 orosz nyomtatott és internetes lap főszerkesztőjét és művészeti kritikusát, valamint hogy mintegy 1000 bloggert vásároljanak meg, akiknek az volt a feladatuk, hogy negatív kritikákat közöljenek a filmről. Ezen kívül szervezett akciókat pénzeltek abból a célból, hogy eltántorítsák a nézőket a film megtekintésétől.  

Nyikita Mihalkov szerint végső soron a „liberális-atlantista összeesküvés” okozta, hogy filmje nem hozta a várt nézőszámot, s hogy annyi negatív kritika érte alkotását.

 

(kinopressa.ru)

 

Cimkék: Csalóka napfény 2, összeesküvés
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat