OROSZVILAG.HU


Az Ermitázs Palmüra rekonstrukciójában 

Címlap » Kultúra, programok
  |  2016-05-17 11:09:24  |  
Doktor Stella

Az Ermitázs Palmüra rekonstrukciójában 

Az UNESCO közreműködésével

 Az Ermitázs Palmüra rekonstrukciójában 

Az Ermitázs is részt fog venni az UNESCO világörökségi listáján szereplő, műemlékeiről híres Palmüra újjáépítésében, miután az Iszlám Állam 10 hónapos uralma alatt több értékes műemlék megsemmisült vagy jobb esetben csak megsérült.

Szeretnénk mindenben közreműködni az UNESCO-val, részt venni a nagyszabású programjában, amely komplett terep-és helyzetfelméréssel kezdődik” – nyilatkozta Mihail Pjotrovszkij, az Ermitázs igazgatója. A múzeumigazgató arról mesélt, hogy jelenleg régészeti kutatások folynak az ókori romvárosban, melyeknek pontos jelentést kell adniuk a műemlékek sérülésének mértékéről. Emellett több, kulturálisan jelentős épület megerősítésére is szükség van. Az ilyen irányú munkálatok már folyamatban vannak.

Ez egy nagyon fontos dolog, amiben mindenkinek részt kell vennie. Mindez a jó és rossz harcának, s a rossz feletti győzelemnek az emlékművévé alakítja Palmürát” – fűzte hozzá Pjotrovszkij.

Mihail Pjotrovszkij korábban úgy nyilatkozott, hogy a Marinszkij Színház Szimfonikus Zenekarának a Valerij Gergijev vezényletével Palmürában tartott koncertje sokat lendíthet az UNESCO-val történő tárgyalásokon a város történelmi emlékműveinek helyreállításáról.

 

 

http://www.gazeta.ru/culture/news/2016/05/05/n_8597903.shtml

 

 

Cimkék: Ermitázs, Palmüra, UNESCO, Mihail Pjotrovszkij,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat