OROSZVILAG.HU


Szberbank: bemutatkozás

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2012-07-13 00:02:25  |  
Kecskeméti Gábor

Szberbank: bemutatkozás

Szergej Gorkov alelnök Budapesten

Szberbank: bemutatkozásSzberbank: bemutatkozás

Mint arról korábban hírt adtunk, Oroszország legnagyobb bankja, a Szberbank idén télen felvásárolta az osztrák Volksbank közép-európai leánybankjait, így a magyarországit is. A bank igazgatósági tagja, Szergej Gorkov a mai napon Budapesten tartott sajtótájékoztatót. Gorkov igyekezett eloszlatni azon félelmeket, hogy az "orosz OTP" agresszív terjeszkedési politikával és pozíciók szerzésével törne előre. Sokkal inkább igyekezni fognak beilleszkedni a magyar bankrendszerbe, s középbanki piaci pozíciókat céloznak meg.

Magyarországon elsősorban a kis- és középvállalkozások hitelezésére (ezen belül kiemelten a mezőgazdasági és  energetikai cégekre) fognak fókuszálni. A számukra nyújtandó hitelről már konkrét számokkal is rendelkeznek: 2012 végéig 200 millió eurónyi hitelt kívánnak Magyarországon biztosítani, amihez az oroszországi anyabank forrásait hívják segítségül. Ezen felül erősíteni kívánják a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat, hiszen legnagyobb oroszországi bankként kiváló kapcsolatokkal és piacismerettel rendelkeznek.

Gorkov azt is elárulta, hogy hosszú távra terveznek, számukra nem a hirtelen profitszerzés a legfőbb szempont. Elmondása szerint személyesen is találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel. A Volksbank neve 2013 végéig fog Szberbankra változni Magyarországon.

 

 

 

Cimkék: szergej gorkov, szberbank, budapest, bank, hitel, orbán, euró, pénz,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat