OROSZVILAG.HU


Magyar miniszter nyitotta meg a moszkvai kiállítást

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2013-02-12 09:45:08  |  
Oroszvilag.hu

Magyar miniszter nyitotta meg a moszkvai kiállítást

Fazekas Sándor az orosz mezőgazdasági miniszter meghívására látogatott Moszkvába

 Magyar miniszter nyitotta meg a moszkvai kiállítást

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter orosz agrárvezetőkkel közösen nyitotta meg a moszkvai „Prodexpo 2013” élelmiszeripari kiállítást. A magyar tárcavezető Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszter meghívására érkezett Moszkvába, ahol kétoldalú tárgyalásokat folytat.

A megnyitó után Fazekas Sándor az orosz kamara elnökével végigjárta a 20 magyar cég kiállítóhelyét, amely egységes arculattal mutatja be a hazai termékeket.  Többségében zöldség-gyümölcs, húskészítmények és borok sorakoztak a magyar standokon.

Fazekas Sándor holnap tárgyalást folytat Nyikolaj Fjodorov miniszterrel a kétoldalú mezőgazdasági együttműködés fejlesztéséről. Az Oroszországi Föderáció díszvendégként vesz majd részt a szeptemberi OMÉK - 2013 mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon, Budapesten.

A miniszteri találkozóval egyidejűleg magyar-orosz főállatorvosi tárgyalás is lesz Kardeván Endre államtitkár és Szergej Dankvert főállatorvos között, a két ország állat- és növény-egészségügyi szolgálatai közötti együttműködés erősítéséről.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

 

Cimkék: Fazekas Sándor, Moszkva, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat