OROSZVILAG.HU


Budapest elítéli az ukrán rendőrséget

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2013-12-01 09:55:47  |  
Oroszvilag.hu

Budapest elítéli az ukrán rendőrséget

Magyarország Ukrajna európai közeledését támogatja

 Budapest elítéli az ukrán rendőrséget

Magyarország Külügyminisztériuma aggodalommal értesült arról, hogy 2013. november 30. hajnalán az ukrán rendőrség erőszakkal oszlatta fel Kijev főterén fiatalok békés tüntetését.

A tüntetők Ukrajna Európai Unióhoz való közeledéséért és a Társulási Megállapodás megkötéséért emeltek fel hangjukat. Elítéljük a rendőrség akcióját és fontosnak tartjuk, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az eseményeket és megnevezzék ezek felelőseit.

A szólás szabadsága egyetemes emberi értek, s annak tisztelete fontos alapja egy demokratikus társadalomnak. A Külügyminisztérium elvárja Ukrajna vezetésétől, hogy biztosítsa az ország állampolgárai számára a szólás és gyülekezés szabadságát. Felszólítjuk az ukrán hatóságokat, valamint minden érintett felet arra, hogy tartózkodjanak az erőszak alkalmazásától, és így tegyék lehetővé, hogy a tüntetők békésen fejezhessék ki véleményüket.

Ukrajna Magyarország fontos szomszédja és partnere. Hazánk egy stabil, jól fejlődő, demokratikus Ukrajnában érdekelt, amelynek európai közeledését őszintén kívánja és támogatja.

 

(Külügyminisztérium)

Cimkék: ukrán rendőrség,Ukrajna
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat