OROSZVILAG.HU


Budapest reakciója az orosz importstopra

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2014-08-08 11:04:42  |  
Oroszvilag.hu

Budapest reakciója az orosz importstopra

"Az orosz kormány döntése negatívan hathat a prosperáló magyar-orosz kétoldalú gazdasági, illetve EU-orosz kapcsolatokra is."

 Budapest reakciója az orosz importstopra

 

A Magyarországot is érintő orosz importkorlátozások okán a következő közleményt adta ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014. augusztus 7-én:

"Az orosz kormány 2014. augusztus 7-ei határozata a korábbi nyugati szankciókra hivatkozva egy éves időtartamra teljes importtilalmat vezetett be egyes, az Európai Unió tagállamaiból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából származó mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre.

Ez a sajnálatos orosz lépés hátrányosan érintheti mind az Európai Uniós termelőket és exportőröket, mind az oroszországi fogyasztókat. Az orosz kormány döntése negatívan hathat a prosperáló magyar-orosz kétoldalú gazdasági, illetve EU-orosz kapcsolatokra is.

Magyarország elvárja, hogy Oroszország betartsa a WTO tagságából fakadó kötelezettségeit. Az orosz lépés hatásait EU-s partnereinkkel, illetve az Európai Unió intézményeivel közösen vizsgáljuk és egyeztetünk a szükséges, összehangolt intézkedésekről".

 

(Külgazdasági és Külügyminisztérium, kormany.hu, 2014. 08. 07.)

Cimkék: orosz kormány, Magyarország, Külgazdasági és Külügyminisztérium
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat