OROSZVILAG.HU


Csehországba mennek a magyar tankok

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2014-08-25 10:18:37  |  
Gyóni Gábor

Csehországba mennek a magyar tankok

A Honvédelmi Minisztérium közleményben nyugtatja az esetlegesen aggódókat

 Csehországba mennek a magyar tankok

A fegyverszállítási affér után a magyar-orosz kapcsolatok szempontjából is jelentősége van, hogy a Honvédelmi Minisztérium közleményben tudatta, a Honvédség által értékesített T-72-es tankok Csehországba kerülnek. 

"Hétfő reggel az Excalibur Defense Kft. megkezdte a Magyar Honvédségtől megvásárolt, a hadrendből kivont 58 db. T-72-es típusú harckocsik elszállítását Csehország területére. A szállítást a vásárló bonyolítja le, amelyhez rendelkezik a szükséges forgalmi engedéllyel."

A Honvédelmi Minisztérium igyekszik megnyugtatni az esetlegesen aggódókat a tankok további sorsáról:  "A vásárló a harckocsikat csak akkor értékesítheti tovább, ha a CFE Szerződés vonatkozó előírásait teljesíti."

"Magyarország felelősségteljesen járt el, hiszen úgy adta el a már nem használt harckocsikat, hogy azok nem kerülhetnek embargós országba. A Csehországba szállítás után, – a CFE szerződés szerint – a cseh hatóságok feladata és kötelessége a haditechnikai eszközök kezelésének, felhasználásának, továbbértékesítésének engedélyezése és figyelemmel kísérése."

(Honvédelmi Minisztérium, kormany.hu)

Cimkék: Csehország, T-72,tankok, Honvédelmi Minisztérium
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat