OROSZVILAG.HU


Kinek üzent Putyin az új év alkalmából? 

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2015-01-01 10:40:41  |  
Gyóni Gábor

Kinek üzent Putyin az új év alkalmából? 

Ukrajna elnöke ezúttal nem kapott jókívánságokat orosz kollégájától

 Kinek üzent Putyin az új év alkalmából? 

Vlagyimir Putyin orosz elnök több külföldi kollégáját is köszöntötte újév alkalmából. Jókívánságokat kapott Putyintól Abházia, Azerbajdzsán, Argentína, Örményország, Belarusz, Brazília, Venezuela, India, Olaszország, Kazahsztán, Kína, Kirgizisztán, a Koreai Köztársaság, Kuba, Moldova, Szerbia, az USA, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Törökország, Üzbegisztán, Finnország, Franciaország, Dél-Oszétia, a Dél-Afrikai Köztársaság elnöke; Ausztria, Németország kancellárja; Magyarország, Nagy-Britannia, Izrael, Kanada, Japán miniszterelnöke; Spanyolország király; Monaco hercege; Ferenc pápa; a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

Putyin felköszöntött volt vezető politikusokat is, többek között Silvio Berlusconit, Fidel Castrót, George Busht, Gerhard Schrödert, Nicolas Sarkozyt.

Putyin ezúttal nem üdvözölte Ukrajna elnökét.

Orbán Viktornak megfogalmazott üzenetében Putyin azt közölte, számít arra, hogy a magyar-orosz kapcsolatok megőrződnek, és tovább is fejlődnek, ami érdekében áll mindkét népnek, és hozzájárul Európa stabilitásához.

Barack Obamának küldött üzenetében Putyin emlékeztetett, 2015-ben az antifasiszta koalíció a Győzelem 70. évfordulóját ünnepli. Putyin szerint ez a dátum is arra emlékeztet, hogy at USA és Oroszország különös felelősséggel tartoznak a világ biztonsága ügyében. Az orosz elnök szerint sikeres lehetne az amerikai-orosz együttműködés, mely „az egyenjogúságon és egymás kölcsönös tiszteletén” alapszik.

 

 

 

(kremlin.ru) 

Cimkék: Putyin, USA, Ukrajna
Országok: Belarusz Ukrajna Moldova Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat