OROSZVILAG.HU


Magyarország is elítélte az ankarai merényletet

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2016-12-19 21:47:28  |  
Oroszvilag.hu

Magyarország is elítélte az ankarai merényletet

Egyetértésben a nyugati hatalmakkal

Magyarország is elítélte az ankarai merényletet

Megdöbbenéssel értesültünk az ankarai orosz nagykövet elleni merényletről, amelyet a leghatározottabban elítélünk - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután az esti órákban fegyveres támadás során életét vesztette Oroszország ankarai nagykövete a török fővárosban.

Szijjártó Péter közleményében úgy fogalmazott: ez a tragédia is azt bizonyítja, hogy a terrorizmus minden formája ellen fel kell lépni.

Őszinte részvétünkről biztosítjuk a nagykövet családját és Oroszország valamennyi polgárát - tette hozzá a miniszter.

........................

Orbán Viktor kormányfő levélben fejezte ki részvétét Vlagyimir Putyinnak, az Oroszországi Föderáció elnökének hétfőn, miután fegyveres támadásban meghalt Oroszország ankarai nagykövete a török fővárosban.

A magyar kormányfő levelében azt írta: mély megrendüléssel értesült arról, hogy az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Ankarában terrorista merénylet áldozatává vált.

Magyarország teljes mértékben elítéli a terrorizmus minden formáját, az erőszak mindenfajta megnyilvánulását - tudatta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök kormánya nevében támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyint és az orosz népet, illetve részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

A 62 éves Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövete hétfő este halt bele súlyos sebesüléseibe azt követően, hogy egy merénylő rálőtt. A támadás az ankarai kortárs művészetek galériájában történt, ahol a nagykövet éppen az "Oroszország török szemmel" című fotókiállítás nyitóbeszédét mondta. A merénylőt agyonlőtték.

 

(kormany.hu)

 

Cimkék: Szijjártó Péter, Oroszország, Oroszországi Föderáció, Vlagyimir Putyin, ankarai nagykövet, Magyarország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat