OROSZVILAG.HU


Rendeződhet a magyarok kettős állampolgársága

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2017-03-31 12:14:24  |  
Oroszvilag.hu

Rendeződhet a magyarok kettős állampolgársága

Kétoldalú megállapodás születhet Ukrajnával

Rendeződhet a magyarok kettős állampolgársága

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke péntek délelőtt megbeszélést folytatott Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSz) elnökével, akivel megállapították: hamarosan megoldódhat az Ukrajnában élő magyarok kettős állampolgárságának ügye - mondta el az MTI-nek Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A Fidesz budapesti székházában tartott egyeztetésen Orbán Viktor tájékoztatta a KMKSz elnökét az ukrán államfővel Máltán folytatott csütörtöki megbeszéléséről, melyen kiderült, hogy az ukrán állam kétoldalú tárgyalás és megállapodás keretében kívánja rendezni ezt a kérdést. A magyar miniszterelnök közölte: nyitott erre, azzal a feltétellel, hogy Ukrajna biztosítja a megegyezés alapjául szolgáló jogszabályi hátteret - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Brenzovics László a megbeszélésen köszönetet mondott Orbán Viktornak a kárpátaljai magyar közösség életét segítő magyar kormányzati támogatásokért. A kormányfő jelezte: ezek a támogatások folytatódni, sőt bővülni fognak.

(MTI)

Cimkék: Orbán Viktor, magyarok, Brenzovics László, Ukrajna
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat