OROSZVILAG.HU


A moszkvai polgármester és a bevándorlók

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-11-22 13:14:55  |  
Kecskeméti Gábor

A moszkvai polgármester és a bevándorlók

Szobjanyin fékezné a bevándorlók áradatát

A moszkvai polgármester és a bevándorlók

 

A képzetlen külföldi vendégmunkások szakadatlan beáramlását kívánja megakadályozni Szergej Szobjanyin, az új moszkvai polgármester, erre az évre ugyanis már 250.000 külföldinek, köztük 18.000 kínainak állítottak ki tartózkodási engedélyt Moszkvában.

Szobjanyin  személyesen is felelősségre vonta a városi munkaügyi hatóságának illetékes vezetőjét: „Magyarázza el nekem, hogy az Önök hatósága miért adott ki novemberben újabb 1.146 engedélyt, kínai állampolgárságú személyek számára? Ki engedélyezte Önnek, hogy ezt a város nevében a föderációs bevándorlási szolgálatnál kérvényezze?” – állította pellengérre a hivatalnokot, majd utasította Oleg Nyetyerebszkijt, Moszkva munkaügyi miniszterét, hogy hétfőig tegyen minden kérvényt elérhetővé az interneten.

Moszkvának és a moszkvai körzetnek hivatalos források szerint 15 millió lakosa van, de rendőrségi becslések szerint ez a szám inkább 25 millióra tehető. A bevándorlók elsősorban a Szovjetunió egykori tagállamaiból érkeznek, de nem csekély azoknak a száma sem, akik a belső migráció eredményeként kerülnek a megapoliszba.

 

(moskau.ru)

Cimkék: Szergej Szobjanyin
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat