OROSZVILAG.HU


Iszlamisták az Urálban 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-11-28 11:17:32  |  
Kecskeméti Gábor

Iszlamisták az Urálban 

Egyelőre csak félszázan lehetnek 

 Iszlamisták az Urálban 

Baskíriában, egy 18 éves személy késsel súlyosan megsebesített egy szolgálatban lévő rendőrt egy rendőrörs előtt. A támadó a helyi iszlám radikális vahabita közösséghez tartozik. Támadás közben a következőt kiáltozta: „Allah hatalmas, Allah hatalmas!” Miközben több rendőr próbálta lefogni a támadót, egy újabb rendőrt sebesített meg. Zsebében a következő cetlit találták: „Oktyabrszkben és az egész világon Allah törvényei vannak érvényben”. A támadót elmeszakértő is vizsgálni fogja.

Idén Oktyabrszk környékén egy nagyobb rendőrségi akció során egy csoport vahabitát tartóztattak le, akiknek feltehetőleg kapcsolatuk volt kaukázusi terrorista sejtekkel, s valószínű, hogy maguk is terrortámadást terveztek. Akkor csaptak le rájuk, amikor egy raktár ellen hajtottak végre rablótámadást. A fiatal támadó valószínűleg letartóztatott társaiért akart bosszút állni a rendőrökön.

Iszlamista weboldalak szerint a többségében muzulmán lakosú uráli köztársaságban, körülbelül 50 főből áll a harcos „keménymag”.

(aktuell.ru)

 

 

Cimkék: Urál, vahabiták
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat