OROSZVILAG.HU


Elárasztja Oroszországot az afgán heroin 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-12-04 13:11:24  |  
Kecskeméti Gábor

Elárasztja Oroszországot az afgán heroin 

Egyre több áldozata van a droghasználatnak 

 Elárasztja Oroszországot az afgán heroin 

Viktor Ivanov, az orosz kábítószer-ellenes hatóság vezetője egész egyszerűen „kábítószer-apokalipszis”-nek nevezte a jelenlegi oroszországi kábítószer helyzetet. Adatai szerint évente 100.000, döntően 30 év alatti orosz veszti életét kábítószer-függőség miatt. Korábban a hatóság évi 30.000 áldozatról számolt be.

A függők többsége az Afganisztánból származó heroin áldozata lesz. Őket követik a dezomorfin áldozatai, mivel ennek összetevői egyszerű patikákban is beszerezhetőek.


Az orosz kábítószer-ellenes hatóság szerint az országban 2.5 millió drogfüggő élhet, s legtöbbjük heroinfüggő. További hárommillió orosz alkalmi drogfogyasztónak tekinthető, akik elsősorban hasist, marihuánát vagy szintetikus drogokat fogyasztanak. Ivanov szerint a helyzet annyira kritikus, hogy az államtanácsnak külön ülésen kellene vele foglalkozni. Továbbá azt javasolja, hogy minden kormányzó alkalmazzon a kábítószer elleni küzdelemben jártas tanácsadókat, hogy minél előbb konkrét lépések történjenek a probléma kezelésére.

 

 
(RNews.de)
 

Cimkék: heroin, Oroszország, Afganisztán
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat