OROSZVILAG.HU


Medvegyev második ciklusra készül? 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-12-15 15:23:05  |  
Kecskeméti Gábor

Medvegyev második ciklusra készül? 

Nem úgy tesz, mint aki távozni készül 

 Medvegyev második ciklusra készül? 

Arkagyij Dvorkovics elnöki tanácsadó szerint Dmitrij Medvegyev orosz elnök 2012 után is hivatalában kíván maradni. A tanácsadó szerint ez mindenki számára világos, aki kicsit is figyelemmel követi az elnök tevékenységét.

A BBC-nek adott interjújában Dvorkovics azt állította, hogy Medvegyev szavaiból annak ilyen irányú szándékát szűrte le. Egy elnök, aki egy év múlva le kíván köszönni, másként viselkedne: „Úgy gondolom, hogy mindenkinek egyértelmű Medvegyev elnök viselkedése: maradni akar és folytatni akarja a feladatait, ahogyan azt 2008-ban ki is jelentette.”


A legutóbbi orosz felmérés során, ahol az egyes politikusok népszerűségét mérték, Medvegyev és Putyin szinte fej-fej mellett végeztek. A szakértők ezen felül rámutatnak, hogy Medvegyev jelenleg offenzívebb és agresszívebb módon lép fel a nyilvánosság előtt, mint Vlagyimir Putyin, ami kétségtelenül Medvegyev maradási szándékát jelenti.

A „tandem” eddig nem hozta (hozatta) nyilvánosságra, kettejük közül ki fog jelöltként indulni a 2012-ben esedékes orosz elnökválasztáson. Mert az kevéssé valószínű, hogy mindketten jelöltetik magukat.

 

(aktuell.ru)

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Arkagyij Dvorkovics
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat