OROSZVILAG.HU


Oroszország a legkockázatosabb országok közt 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-14 18:21:59  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszország a legkockázatosabb országok közt 

Afganisztánnal, Irakkal, Szudánnal, Pakisztánnal egy sorban?

 Oroszország a legkockázatosabb országok közt 

 

A brit Maplecroft tanácsadó cég éves jelentésében Oroszországot a tizedik legkockázatosabb országként tartja számon. A nem túl örvendetes eredmény oka a terrorizmus, belső konfliktusok és a politikai erőszak.

Oroszország csupán olyan országokat előz meg a „Politikai rizikó atlasza” című kiadványban, mint Szomália, Kongó, Szudán, Myanmar, Afganisztán, Irak, Zimbabwe, Észak-Korea és Pakisztán. Az értékelés során 41 szempontot vesznek figyelembe, mint például az ország konfliktusai, a terrorizmus, a törvények betartása, gazdasági helyzet és törvényhozás.

A kötet összeállítói példaként hozták a szeparatizmus megerősödését az Észak-Kaukázusban és a márciusi moszkvai terrormerényleteket. A Hodorkovszkij elleni per a „bíróság államtól való függését jelzi”, ráadásul a gazdasági helyzet ingadozó, s a „korrupció a hatalom minden szintjét elérte.”

A Bloomberg szerint az orosz gazdaság a „világon az egyik legkorruptabb”. Azon a listán Oroszország a 154. helyet szerezte meg a 178-ból, s Tadzsikisztán és Kenya között található.

(russland-news.de)

 

Cimkék: Oroszország, nemzetbiztonsági kockázat
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat