OROSZVILAG.HU


Évtizedes program a terrorizmus legyőzése

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-02-23 11:32:38  |  
Gyóni Gábor

Évtizedes program a terrorizmus legyőzése

Medvegyev Vlagyikavkazban

 Évtizedes program a terrorizmus legyőzése

 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök váratlanul látogatást tett az észak-kaukázusi (észak-oszétiai) Vlagyikavkazban, ahol a Nemzeti Antiterrorista Bizottság tartott ülést.

Az ülés előtt Medvegyev látogatást tett az észak-oszétiai Beszlánban is, ahol felkereste a 2004-es, iskola elleni terrortámadás áldozatainak emlékhelyét.

Medvegyev a vlagyikavkazi tanácskozáson a terroristák elfogását és ellenállás esetén kíméletlen likvidálását követelte, ugyanakkor arra szólította fel az orosz vezetés tagjait, mind gyakrabban látogassanak el az észak-kaukázusi régióba.

A terrorizmus – ismerte el Medvegyev – mindennapos jelenség az Észak-Kaukázusban, s eddig nem hozott sikert a terrorizmus elleni fellépés, de hogy változás következzen be, az nem is évek, hanem évtizedek munkájába telik. A változáshoz pedig munkahelyeket kell teremteni, szociális programokat indítani, és támogatni kell az oroszországi iszlámot. Az, aki meg akar változni, annak esélyt kell adni, aki pedig vért akar, az a saját vérét fogja ontani – figyelmeztetett az orosz elnök Vlagyikavkazban.

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

Cimkék: Vlagyikavkaz, Észak-Oszétia, Dmitrij Medvegyev
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat