OROSZVILAG.HU


Nézeteltérés a tandemben 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-03-22 12:51:54  |  
Oroszvilag.hu

Nézeteltérés a tandemben 

Ezúttal Líbia miatt szólalkozott össze Medvegyev és Putyin 

 Nézeteltérés a tandemben 

Konfliktus támadt Dmitrij Medvegyev orosz elnök és Vlagyimir Putyin miniszterelnök között a líbiai háború megítélése kapcsán: Putyin tegnap Izsevszkben úgy nyilatkozott, az ENSZ BT által a líbiai légtérzárról hozott határozat egy új „keresztes háborúra” való felhíváshoz hasonlít. Nem sokkal ezt követőn Dmitrij Medvegyev ezzel homlokegyenest ellenkező nyilatkozatot tett, „megengedhetetlennek” nevezve a kormányfő nyilatkozatát. Medvegyev szerint egyedül a líbiai vezetés felelős az országban történtek miatt.

Glev Pavlovszkij politológus szerint semmi különös jelentősége nincs a tegnapi nézeteltéréseknek. A nyilatkozatok arról árulkodnak, hogy a „tandemben” pontos munkamegosztás működik. Putyin bíráló kijelentése teljesen természetes, hiszen a nyugati országok a beavatkozás „archaikus, gyarmati” változatát valósítják meg Líbiában.

Medvegyev nyilatkozata viszont a Nyugattal való szövetséget erősíti, úgy, hogy Oroszország eközben nem vesz részt közvetlenül a harci cselekményekben.

Dmitrij Oreskin politológus szerint viszont éppen ellenkezőleg, az elnök és a kormányfő közötti nézeteltérés arról tanúskodik, hogy megindult a választási harc Medvegyev és Putyin között.

Dmitrij Medvegyev már nem első alkalommal kontrázott rá Putyin szavaira, ez történt a Hodorkovszkij-ügy esetében még tavaly év végén.

 

(Echo Moszkvi)

 

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin, tandem, Líbia
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat