OROSZVILAG.HU


Feltartóztathatatlanok a nacionalisták 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-06-03 09:31:12  |  
Oroszvilag.hu

Feltartóztathatatlanok a nacionalisták 

Oroszország 88

 Feltartóztathatatlanok a nacionalisták 

Megoldhatatlan problémát jelent az orosz hatóságok számára a gombamód szaporodó, főként fiatalokat tömörítő orosz nacionalista, nem ritkán náci szervezetekkel szembeni harc. Bár az elmúlt időszakban születtek adminisztratív intézkedések az olyan fasisztoid szervezetek betiltására, mint az Illegális Bevándorlás Elleni Mozgalom (DPNI), vagy a Szláv Szövetség, a radikális nacionalisták más nevű szervezetekben folytatják tevékenységüket.

Ezen szervezetk szimpatizánsai szervezték tavaly december 11-én Moszkva szívében, a Manyezs téren a náci pogromot, de nemrég az is kiderült, az orosz fasiszták terrortámadást készítettek elő az egyik éjszakai klub ellen, amely az antifasiszták törzshelyének számít.

Az utóbbi fél évben a Népi Nemzeti Párt (NNP) aktivizálódása is észlelhető (ennek soraiban egyébként a Nyezaviszimaja Gazeta információi szerint kaukázusiak és közép-ázsiaik is vannak, akik származásuk ellenére „igazi árjáknak” nevezik magukat). Az NNP tagjai főként közép-ázsiai vendégmunkásokra támadnak rá, s ezek az akciók nem ritkán a megtámadottak halálával végződnek.

A Kreml viszont egyelőre a jelek szerint kisebbíteni igyekszik az etnikai összecsapások problémáját, amely akár egész Oroszország létét is veszélyeztetheti.

 

(ng.ru)

Cimkék: DPNI, Szláv Szövetség,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat