OROSZVILAG.HU


Szamurájkarddal mészárolták le a dékánt 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-06-03 10:04:43  |  
Oroszvilag.hu

Szamurájkarddal mészárolták le a dékánt 

Bosszú kaukázusi módra 

 Szamurájkarddal mészárolták le a dékánt 

 

Szamurájkarddal mészárolták le még május 26-án az Észak-Oszét Állami Egyetem Filológiai Fakultásának dékánját, Samil Dzsigkajev költőt, professzort. Az oszét filológia professzorának lefejezett és összekaszabolt holttestére egy út menti árokban bukkantak rá a múlt héten.

A gyilkossággal egy 1977-es születésű, David Murasov nevű személyt gyanúsítottak, akit a napokban Vlagyikavkazban likvidáltak. Murasov otthonában szélsőséges tartalmú könyveket, fegyvereket, öngyilkos terrorista övet, és egy szamurájkardot találtak, azt a fegyvert, amivel megölték a dékánt.

2008-ban csecsen és ingus zarándokok Mekkába indulván az oszétiai Beszlánba is ellátogattak, ahhoz az iskolához, ahol 2004-ben véres terrortámadás történt. A helyiek kövekkel dobálták meg a csecseneket és ingusokat, Dzsigkajev pedig az atrocitás kapcsán csecsen-, ingus- és iszlámellenes verset írt: „Mekkai zarándoklatra indulnak a farkaskölykök” címmel.

Iszlamista szervezetek ezen vers miatt már korábban megfenyegették a költőt, többek között azt ígérve neki, hogy levágják a fejét.

 

(rian.ru)

 

Cimkék: Észak-Oszétia, Beszlán,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat