OROSZVILAG.HU


Hodorkovszkij WC-t pucol 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-06-24 11:06:26  |  
Kecskeméti Gábor

Hodorkovszkij WC-t pucol 

Egy karéliai börtönben raboskosik a volt oligarcha

 Hodorkovszkij WC-t pucol 

Mihail Hodorkovszkij egykori Jukosz vezért áthelyezték egy karéliai börtönbe. De nem csupán új helyre került, hanem új „munkát” is kapott: toaletteket és ablakokat fog javítani, ugyanis a börtön ellátói osztagában kapott helyet. Első börtönévei alatt, melyeket Kelet-Szibériában töltött, Hodorkovszkij varrógépeket kezelt.

Ráadásul a nyomozó ügyészség nyilvánosságra hozta legutóbbi vizsgálatának eredményét. Eszerint nem lehet alátámasztani azon állítást, hogy a decemberi ítélet meghozására – mely szerint Hodorkovszkijt börtönben kell tartani 2016-ig – felettesei utasították Viktor Danyilkin bírót.

A vád Natalja Vasziljevától, Danyilkin bíró segédjétől hangzott el, aki bemutatott a nyomozóknak egy korábbi, jóval enyhébb bírósági ítélet vázlatát, amelyet elmondása szerint ki kellett volna dobnia. Ám a nyomozóhatóság szerint az iratot utólag gyártották „provokáció” céljából.

Mielőtt Karéliába küldték, Hodorkovszkij kérelmezte feltételes szabadlábra helyezését Moszkvában. De a preobrazsenszkiji kerületi bíróság végül elrendelte Karéliába küldését.

 

 

(The Moscow Times)

Cimkék: Mihail Hodorkovszkij, Karélia, börtön
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat