OROSZVILAG.HU


Tatár gyász 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-07-11 09:38:26  |  
Kecskeméti Gábor

Tatár gyász 

Sok gyerek is meghalt a volgai katasztrófában 

 Tatár gyász 

 

Vasárnap délután 188 emberrel a fedélzetén elsüllyedt a Volgán közlekedő „Bulgária” nevű hajó.

A legfrissebb adatok szerint 102 eltűnt személyt keresnek,  tizenkét ember pedig életét vesztette. 85 embert viszont sikerült kimenteni. Szakértők szerint lényegében nincs esély arra, hogy az eltűnt személyeket élve találják meg. A „Bulgária” éppen úton volt Bolgariból Kazányba, amikor helyi idő szerint 12 órakor Szukejevo település mellett, a Volga tatarsztáni szakaszán elsüllyedt. Az eltűnt személyek között sok a gyermek. Sok gyerek a katasztrófa bekövetkeztekor a játékszobában tartózkodott – ők egy túlélő szerint mind meghaltak. A hajót néhány perc alatt elnyelték a hullámok.

A hatóságok adatai szerint a hajóroncs 20 méteres mélységben, a partoktól mintegy 3 kilométerre fekszik a folyóban. A hajó 1955-ben Csehszlovákiában épült, kétfedélzetes, 77.4 tonna vízkiszorítású. Szakértők szerint jó műszaki állapotban volt.

A baleset okait még vizsgálják, de a rendőrség nem zárja ki, hogy bűncselekmény történt. Túlélők elmondása szerint egy bárka és egy olajszállító hajó is elhaladt a süllyedő hajó mellett, s egyik sem állt meg, hogy segítsen a bajbajutottakon.

Július 12-ét Tatarsztanban gyásznappá nyilvánították.


(RIA Novosztyi)

 

 

Cimkék: Volga, Tatarsztan, Bulgaria
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat