OROSZVILAG.HU


Medvegyev az üzlet támogatását kéri

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-07-13 11:05:07  |  
Gyóni Gábor

Medvegyev az üzlet támogatását kéri

Válasszanak Putyin és őközötte

Medvegyev az üzlet támogatását kéri

 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök hétfőn 27 orosz nagyvállalat vezetőivel találkozott egy olyan rendezvényen, amely  részben zárva volt  a sajtó előtt. A találkozó témája eredileg az oroszországi befektetési környezet lett volna, Medvegyev azonban politikai kérdésekre is kitért, beleértve a jövő évi elnökválasztást.

Medvegyev elmondta, jelenleg Oroszországban a helyzet nagyon bonyolult, s hogy miképp fog alakulni a jövőben a szituáció, az két emberől függ: tőle és Vlagyimir Putyin miniszterelnöktől. Egy résztvevő szerint Medvegyev kifejtette, az ő általa elképzelt orosz jövő különbözik attól, amit Vlagyimir Putyin gondol. Oroszország eddig a Putyin által kijelölt fejlődési pályán haladt, de ő – Medvegyev – a szentpétervári beszédében egy új modell lehetőségét vázolta fel. Itt az idő, hogy az üzleti élet vezetői döntsenek, kit támogatnak: „Önöknek dönteniük kell, az én programomat támogatják, vagy pedig úgy hagynak mindent, ahogy eddig volt.” – közölte az orosz elnök.

A találkozó résztvevői úgy értékelték az elhangzottakat, Medvegyev válaszút elé szólította fel őket, vagy őt támogatják 2012-ben, vagy Vlagyimir Putyint.

 

 

(Vedomosztyi)

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin, orosz elnökválasztás 2012
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat