OROSZVILAG.HU


Gorbacsov Putyint kritizálja

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-07-26 12:17:24  |  
Kecskeméti Gábor

Gorbacsov Putyint kritizálja

A múltba vezeti Oroszországot

Gorbacsov Putyint kritizálja

 

A Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára és a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke ismételten kritikával illette az Egységes Oroszország pártot, mely a jelenlegi orosz politika letéteményese, s kevés rá az esély, hogy ez a 2012-es Duma és elnökválasztás után megváltozna. A „sértett” azzal vágott vissza, hogy Gorbacsov alatt esett szét a Szovjetunió és születésnapját Londonban ünnepelte.

A volt SZKP főtitkár az „Echo Moszkvi” rádiónak adott interjújában Oroszország helyzetét kritikusnak titulálta. Szerinte a változásra csak akkor lenne esély, ha új emberek bukkannának fel a politika színpadán és egy új koalíció alakulna.

Gorbacsov nyíltan kijelentette, hogy az Egységes Oroszország párt visszafelé haladna az időben, s éppen ezért „passzol Vlagyimir Vlagyimirovicsnak (Putyin), mert ő is csupán a status quo-t és a hatalmat akarja megtartani, s nem országunk az égbekiáltó problémáit orvosolni.” Putyin népfrontot idéző politikáját is kritizálta, s azonnal kijelentette, hogy ebben semmiféle szerepet nem hajlandó játszani. Azt elismerte ugyan, hogy Putyin, elnökségének első négy évében sokat tett Oroszországért, de hatalmas hibát követett el azzal, hogy megszüntette a kormányzóválasztást.

Válaszul erre Szergej Neverov, a párt tanácsának tagja azzal vágott vissza, hogy egy „olyan ember akarja elmagyarázni, hogy mit akar az orosz nép és mit nem, aki a saját jubileumát fellengzősen ünnepelte Londonban.” Ez utalás volt Gorbacsov 80. születésnapjára, amit idén valóban Londonban ünnepelt 4.000 vendég részvételével. Igaz az este bevételét jótékony célokra fordították. Neverov azonban azt is felrótta Gorbacsovnak, hogy uralma alatt esett szét a Szovjetunió s tűnt el véglegesen a világ térképéről 1991-ben.


(Russland News)

Cimkék: Mihail Gorbacsov, Vlagyimir Putyin
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat