OROSZVILAG.HU


Medvegyev az oroszországiak szemével

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-09-14 10:00:58  |  
Gyóni Gábor

Medvegyev az oroszországiak szemével

Okos, de hidegen hagyja őket 

 Medvegyev az oroszországiak szemével

A VCIOM közvéleménykutató intézet felmérése szerint az oroszországiak 47 %-a Dmitrij Medvegyev elnök tevékenységében nem vett észre sem kiemelkedő eredményeket, sem nagyobb kudarcokat. A megkérdezettek 23 %-a szerint Medvegyev elnöksége idején egyáltalán semmilyen pozitív esemény nem történt.

Medvegyev legnagyobb sikere a szociálpolitikában elért eredményekhez köthető a legtöbbek szerint (7 %), valamint külpolitikai tevékenységében érhető tetten (6 %).

A legemlékezetesebb esemény, ami Dmitrij Medvegyev elnökségéhez köthető, a válaszadók szerint a 2008-as augusztusi, Grúziával szemben vívott győztes háború volt.

Dmitrij Medvegyev mindazonáltal szimpatikus személyiségnek tűnik az oroszországiak szemében, és emberi jellemvonásainak megítélése is javul: a megkérdezettek abszolút többsége, 56 %-a szerint Medvegyev okos és intellektuális ember. Az orosz elnök aktivitásáról és professzionalizmusáról 39 és 36 % nyilatkozott elismerően (egy éve még csak 29 ill. 32 %).

Csak a megkérdezettek 8 %-a gondolja azt, hogy Medvegyev „igazi vezető”, és 5 % szerint visz Vlagyimir Putyintól független politkai irányvonalat.

2012 tavaszán Oroszországban elnökválasztásokra kerül sor. 

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, közvéleménykutatás
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat