OROSZVILAG.HU


Orosz választások

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-11-09 10:32:02  |  
Kecskeméti Gábor

Orosz választások

Putyin és pártja 200 milliárd rubelt oszthat szét

Orosz választások

Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz miniszterelnök, aki 2012-től minden bizonnyal ismét orosz elnök lesz, igen nagy mozgástérhez jutott. Közvetlenül a választások előtt 200 millárd rubelt (körülbelül 1.500 milliárd forint) oszthat szét a központi költségvetésből.

November 18-án tartják a 2012-2014-es évekre vonatkozó állami költségvetés második olvasatát. Ám nem sokkal korábban módosító indítványokat nyújtottak be, amelyek alapján a kormány felhatalmazást kapott, hogy 200 milliárd rubelt tologasson ide-oda az egyes minisztériumok, régiók között.

A javaslat célja, hogy állampolgárok kiegészítő szociális segélyhez jussanak, vagy vállalatokat, vállalkozásokat segítsenek meg az elhúzódó krízisben. A séma ugyanaz, mint 2009-ben, a krízis második évében – hangsúlyozzák orosz kormánypárti politikusok.

Az ellenzék azonban attól tart, hogy Putyin ebből fogja finanszírozni választási kampányát. Ezen kívül a pénzt választási „ajándékokra” fogják költeni, annak érdekében, hogy minél jobban bebiztosítsák az Egységes Oroszország Párt győzelmét – jelentette ki Okszana Dmitrijeva, az Igazságos Oroszország Párt képviselője.

(RusslandNews)

Cimkék: putyin, egységes oroszország, büdzsé, költségvetés, választások,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat