OROSZVILAG.HU


Medvegyev: új politikai rendszer kell

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-12-18 12:19:08  |  
Oroszvilag.hu

Medvegyev: új politikai rendszer kell

Fricska Putyinnak

 Medvegyev: új politikai rendszer kell

 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök Gorkiban, az államfői rezidencián, az Egységes Oroszország vezetőivel folytatott beszélgetésén kijelentette: a jelenlegi orosz politikai rendszer kimerítette magát.

Medvegyev gratulált az Egységes Oroszországnak a parlamenti választásokon elért győzelemért, és Vlagyimir Putyin győzelmének biztosítását nevezte meg elsődleges feladatként a jövőre nézvést.

Mindazonáltal, tette hozzá Medvegyev, ha az Egységes Oroszország meg akarja őrizni vezető szerepét, változnia kell. „Gyökeres módon” meg kell reformálni a pártot Medvegyev szerint. Az elsődleges feladat, hogy minden vezető pozíciót betöltő személy lépjen is be a pártba, hogy ezzel ne bújhasson el a felelősségvállalás elől (ez nyilvánvalóan utalás Vlagyimir Putyinra, aki párton kívüliként a párt elnöke, és a vártnál mérsékeltebb választási eredmények után lényegében elhatárolódott az Egységes Oroszországtól).

A pártnak azt is meg kell értenie, hogy a jelenlegi politikai rendszer, ami jól működött a megelőző években, kimerítette magát – mondta Medvegyev. 

 

 

(Kremlin.ru)

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin, Gorki, Egységes Oroszország, Oroszország, politikai rendszer, reform
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat