OROSZVILAG.HU


Navalnij a csecsenföldi korrupcióról

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-02-09 12:54:06  |  
Oroszvilag.hu

Navalnij a csecsenföldi korrupcióról

Feketén áramlik a pénz a Csecsen Köztársaságba?

Navalnij a csecsenföldi korrupcióról

Alekszej Navalnij ismert orosz blogger, aki mára az ellenzék egyik vezéralakja lett, legújabb bejegyzésében a csecsenföldi korrupciót ostorozza. Mindezt azután, hogy Ramzan Kadirov csecsen vezető gyávának nevezte Navalnijt.
A blogger most konkrét adatokat hoz fel a csecsenföldi állapotok demonstrálására. 2011. áprilisában például a csecsen belügyminisztérium 113 millió rubel értékben vásárolhatott gépkocsikat. Ebből többek között 15 Mercedes Benz E350 4 matic és 1 Porsche Cayenne Turbo Triptonic S típusú vásároltak volna a csecsen rendőrségnek. Mivel a luxusautók megrendelése botrányhoz vezetett, az ügyletet hivatalosan visszavonták. Ezt követően azonban már a következő napon egy hasonló megrendelés érkezett Groznijból, ugyanolyan összegben, ugyanazon járművekre.
A hivatalos iratok áttekintése után kiderül, hogy a csecsen belügy megrendeléseinek teljesítései közbeszerzési pályázatok nélkül történtek, illetve néhány beszerzésnek teljesen hiányzik a dokumentációja. Az orosz törvények értelmében a közbeszerzések iratait nyilvánossá kell tenni, ám a csecsen belügyet illető dokumentumok 2010 augusztusa óta hiányoznak, ami azt jelenti, hogy a központi költségvetés pénzei feketén áramlanak a Csecsen Köztársaságba.
 
(echo.msk.ru)
Cimkék: Navalnij, Csecsen Köztársaság, korrupció
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat