OROSZVILAG.HU


Dagesztáni volt az egyik merénylő Moszkvában

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-04-03 10:52:48  |  
Gyóni Gábor

Dagesztáni volt az egyik merénylő Moszkvában

Csak 18 éves volt

 Dagesztáni volt az egyik merénylő Moszkvában

 

Hivatalosan is megállapították a hétfőn a moszkvai metróban elkövetett terrorakció egyik elkövetőjének személyazonosságát.

Kiderült, a Park Kulturi állomáson a 18 éves Dzsanet Abdurahmanova robbantotta fel magát. Abdurahmanova dagesztáni születésű, az egyik dagesztáni terrorista, Umalat Mahomedov özvegye volt. Umalat Mahomedov és Abdurahmanova körülbelül 1 éve ismerkedtek meg az interneten, majd ezt követően együtt éltek. Mahomedovot 2009 decemberében ölték meg. Abdurahmanova kilétét genetikai vizsgálatok útján állapították meg. Abdurahmanova 2005-től Haszavjurtban élt, szülőfalujában úgy emlékeznek rá, mint aki jó tanuló volt, verseket olvasott.

A Lubjanka állomáson elkövetett merénylet elkövetőjének azonosítása még nem ért véget.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy egy moszkvai lakásban készítették el az övre erősíthető robbanószerkezeteket. Meg nem erősített információk szerint a robbanószerkezeteket a Vorobjevi gori állomásnál adták át a két öngyilkos terroristának, akik a Jugo-Zapadnaja metróállomáson szálltak fel a metróra. Eszerint a sahidkákat két férfi kísérte, s ők is hozhatták működésbe a nők derekára erősített robbanószerkezeteket.

 

(gazeta.ru)

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat