OROSZVILAG.HU


A kaukázusiak ellen uszít a kormányzó

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-08-04 09:43:41  |  
Gyóni Gábor

A kaukázusiak ellen uszít a kormányzó

A krasznodari vezető szerint elkerülhetetlen a konfliktus

A kaukázusiak ellen uszít a kormányzó

 

Meglehetősen nagy felháborodás fogadta Alekszandr Tkacsov krasznodari kormányzó augusztus 2-án elmondott beszédét, amelyben „kozák milíciák” felállítására tett javaslatot. A kormányzó szerint ugyanis a „kozák milícia” egyik legfőbb feladata az kell legyen, hogy gátat szabjon a kaukázusiak betelepülésének Oroszország belsőbb területeire.

A nyíltan rasszista hangvételű beszédben Tkacsov azt mondta, a Sztavropoli és a Krasznodari területet elárasztják a kaukázusiak. Szerinte aggasztó fejlemény, hogy a kaukázusiak már nemcsak a mennyiséget, hanem a minőséget is képviselik, és az orosz lakosság már „nem érzi otthonosan magát”.

Régen a Kubány és a Kaukázus között „szűrőként” jelen volt Sztavropolje, ami már eltűnt – mondta a kormányzó. „Mi leszünk a következők” – mondta Tkacsov, aki szerint elkerülhetetlen a nemzetek közötti konfliktus kirobbanása.

Ami ma Oroszországban zajlik, az ugyanaz, mint ami Jugoszláviában volt, amikor az albánok néhány évtized alatt meghaladták a délszlávok számát és kulturálisan is kiszorították őket.

Ezért „nincs más út”, „rendet” kell teremteni, ki kell szorítani és fokozottan ellenőrizni kell a területre érkezőket.

A krasznodari kormányzó kaukázusiak ellen uszító beszédéről bizonyára nagy örömmel értesültek Grúziában, illetve azon körökben, melyek Oroszország felbomlasztásában érdekeltek.

 

(yuga.ru)

Cimkék: orosz nacionalizmus, Kubány, Krasznodar, kaukázusiak
Országok: Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat