OROSZVILAG.HU


Az Orosz Pravoszláv Egyház közleménye 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-08-17 18:30:34  |  
Oroszvilag.hu

Az Orosz Pravoszláv Egyház közleménye 

Irgalom gyakorlására kérik a világi hatalmat

 Az Orosz Pravoszláv Egyház közleménye 

 

Az Orosz Pravoszláv Egyház Legfelsőbb Egyházi Tanácsa közleményt adott ki a „Megváltó Krisztus Székesegyház szent terét megszentségtelenítő személyek” ügyében.

A közlemény leszögezi, hogy az ügy jogi vonatkozása az egyház kompetenciáján kívül esik, ugyanakkor az Egyház pásztori kötelessége, hogy az erkölcsi, szellemi tanulságokról számot adjon.

Amit a nevezett személyek elkövettek, egyértelműen szentségtörés, és a hívők érzéseinek megsértése volt. Ezért semmiképpen nem lehet egyetérteni azokkal, akik egyfajta „sajátos imaként” próbálják beállítani a történteket. Az Egyház sajnálatát fejezi ki, hogy a Megváltó Krisztus Székesegyházban elkövetett tettet erkölcstelen nyilvános akciók követték. Pravoszláv ember nem támogathatja az istenkáromlókat és nem bocsáthat meg nekik, amíg azok be nem látták bűnöket.

A mostani jogi precedens remélhetőleg megakadályozza a hasonló tettek ismétlődését - olvasható a közleményben.

Ugyanakkor az Egyház mégis azzal a kéréssel fordul a világi hatóságokhoz, hogy a törvényadta kereteken belül gyakoroljanak irgalmat az elkövetőkkel szemben. Az Egyház a sebek begyógyítására törekszik, és arra szólítja fel a hívőket, tartózkodjanak a bosszútól, a törvénytelen, erőszakos cselekedetektől.

 

(patriarcha.ru)

 

Cimkék: Orosz Pravoszláv Egyház, Pussy Riot
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat