OROSZVILAG.HU


Boldog grozniji lakosok

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-08-31 15:26:10  |  
Kecskeméti Gábor

Boldog grozniji lakosok

Elégedetlen moszkvaiak

Boldog grozniji lakosokBoldog grozniji lakosok

 

 

Az oroszországi NewsEffector médiaügynökség felmérést készíttetett oroszországi városlakók körében. Kíváncsiak voltak arra, hogy mely oroszországi városban érzik magukat legjobban az ott lakók (Исследование: Индекс счастья городов России). Az ügynökség vezetője, Szergej Moroz őszinte megdöbbenésének adott hangot, amikor kiderült: a csecsenföldi Groznij lakosai végeztek az első helyen, míg a moszkvaiak véleménye szerint az Oroszországi Föderáció fővárosa a nem éppen előkelő 52. helyre került.

Groznij esetében a meglepetés azonban érthető. A csecsenföldi háborúkban porig rombolt, elnéptelenedett várost néhány év alatt rubel-milliárdokból fényűzően építették újjá. Így mindenki számára világos, hogy a grozniji lakosok miért nyilatkoztak optimistán a felméréskor. A kaukázusi város a dobogó második, illetve harmadik helyére szorította a nyugat-szibériai Tyumenyt és a tatár fővárost, Kazanyt.

A legjobb tíz város közé bejutott még Szurgut, Krasznodar, Szocsi, Nyizsnyevartovszk, Novorosszijszk és Belgorod. A milliós lakossággal rendelkező orosz városok jelentős hátrányba kerültek, hiszen Szentpétervár a 16., Jekatyerinburg a 49., s Moszkva az 52. helyre került. Rossz helyezésükben szociológusok szerint szerepet játszott a rossz ökológiai környezet, a biztonságérzet hiánya és a rossz városfejlődési dinamika. A lista 100. helyén a kelet-szibériai Csita végzett.

A felmérésbe 26.900 személyt vontak be a 100 legnépesebb oroszországi városból.


(newseffector.com)

 

 

 

 

Boldog grozniji lakosok

 

  

 

Cimkék: groznij, moszkva, pétervár, kazany, tyumeny, városok, szociológia, felmérés, boldogság, index,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat