OROSZVILAG.HU


Észak-Kaukázus: bevethetik a hadsereget

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-09-06 11:55:34  |  
Kecskeméti Gábor

Észak-Kaukázus: bevethetik a hadsereget

A rendőrség itt már nem elegendő

Észak-Kaukázus: bevethetik a hadsereget    Észak-Kaukázus: bevethetik a hadsereget

Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb terve szerint az orosz hadsereget vetnék be a terrorizmus elleni harcban az ország észak-kaukázusi régióiban. Ez gyakorlatilag egyet jelentene a polgárháborúval, hiszen a hadsereget az orosz állam területén, többségében oroszországi állampolgárok ellen vetnék be. Az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy ezek az „oroszországi állampolgárok” semmitől vissza nem riadó, felfegyverkezett banditák.

A minisztérium döntését nagyban befolyásolta, hogy a kaukázusi helyzet réges-régen kicsúszott a rendőrség ellenőrzése alól. Csak augusztus utolsó hetében 15 rendőr hunyt el, és további 11 szenvedett súlyos sérüléseket a „földalatti szervezetek” elleni harcban. Ilyen rövid idő alatt ennyi áldozatot a 2000-es évek eleje óta nem regisztráltak.

Hétfőn az akcióról már állítólag az orosz elnök is kiadott egy ukázt a Nemzeti Terrorellenes Bizottság tagjainak. A Bizottságban a titkosszolgálatok és a belügy mellett a hadsereg képviselői is helyet foglalnak.

A Nyezaviszimaja Gazeta értesülései szerint a katonai titkosszolgálat, a GRU egységeit vethetik be a legveszélyesebb régiókban, melyekben hivatásos katonák szolgálnak. Három évvel ezelőtt a GRU két ilyen vitatott zászlóalját, a „Zapad” és a „Vosztok” („Nyugat”, illetve „Kelet”) elnevezésűeket feloszlatták, melyek Csecsenföldön teljesítettek szolgálatot.

Vlagyimir Popov moszkvai Kaukázus-szakértő szerint a terrorellenes csoportok katonákkal történő megerősítése nem jelent megoldást a problémára. Az egyre inkább elhúzódó „partizánháborúnak” nem katonai, hanem sokkal inkább vallási, szociális és gazdasági okai vannak, így katonai eszközökkel itt nem lehet célt érni.               

(aktuell.ru)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: gru, terrorellenes, bizottság, gru, hadsereg, rendőrség, kaukázus, bandita,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat