OROSZVILAG.HU


A Szberbank a tőzsdére megy?

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-09-11 15:52:54  |  
Kecskeméti Gábor

A Szberbank a tőzsdére megy?

Már egy éve tervezik

A Szberbank a tőzsdére megy?

Amiről tavaly már írtunk az oroszvilag.hu hasábjain, az úgy tűnik, végre megvalósulhat. Orosz médiaértesülések szerint a Szberbank részvényei 7.6 százalékát tőzsdére vinné. Amennyiben a bank meghozza a döntést, ez viszonylag gyorsan végbe is mehet, mivel a piacokon a hangulat az Európai Központi Bank döntése után (állampapírok korlátozás nélküli vásárlása) meglehetősen jó.

A Szberbank a legnagyobb oroszországi , s a harmadik legnagyobb európai pénzintézet. A bank többségi tulajdonosa az orosz állam, s ez még akkor is így marad, ha a bank megjelenik a tőzsdei kereskedésben. (Akkor azonban már csak 50 százalék plusz egy szavazattal lesz tulajdonos az állam.) A tőzsdére lépést jóllehet egy éve eltervezték, ám German Gref bankelnök halogatása miatt csúszásban vannak. Úgy tűnik, hogy most megérett az idő a végső döntés meghozatalára: az EKB döntése könnyített a piacok nyomásán.

Jelen helyzetben ebből a Szberbank csak profitálhat. A "Kommerszant" orosz gazdasági lap értesülései szerint a rendelési könyveket már ezen a héten megnyithatják. A befektetőkkel már folynak a megbeszélések. Elemzők szerint kiváló befektetés, ha valaki Szberbank részvényeket kíván vásárolni. A Szberbank a tőzsdei lépéssel akár 3.6 milliárd eurót is kasszírozhat, s kibocsátás után nem sokkal a részvények csúcsokat dönthetnek.

(aktuell.ru) 

Cimkék: szberbank, german gref, eu, központi bank, állampapír, tőzsde, piac, részvény,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat