OROSZVILAG.HU


Nincsenek radikálisok a moszkvai mecsetekben

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-11-13 11:24:42  |  
Kecskeméti Gábor

Nincsenek radikálisok a moszkvai mecsetekben

Hat iszlamista szélsőségest vettek őrizetbe Moszkvában

 Nincsenek radikálisok a moszkvai mecsetekbenNincsenek radikálisok a moszkvai mecsetekben

Miután iszlám radikálisok egy csoportját vették őrizetbe az orosz fővárosban (éppen tagokat verbuváltak egy szélsőséges iszlamista pártba), az Oroszországi Muftik Tanácsa nem késlekedett közleményben tudatni, hogy vallási szélsőségeseknek nincs lehetőségük moszkvai mecsetekben propagandát folytatni.

Az Iszlám Ébredés Pártja a mecsetek körül végzett propagandatevékenységet, mikor hat tagjukat őrizetbe vették hétfőn. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak rejtekhelyének átkutatása során kilenc gránátot, kézifegyvereket, lőszert, szélsőséges irodalmat és toborzási útmutatókat találtak. A nyomozás jelenleg is tart.

A tanács közleménye szerint az iszlám szervezetek és a klérus, továbbá a mecsetek alkalmazottai amit csak tudnak megtesznek, annak érdekében, hogy minden illegális tevékenységet, különösen azokat melyek a stabilitás és a biztonság aláásására irányulnak, megelőzzenek.

Az oroszországi muzulmánok teljes mértékben támogatják a bűnüldöző szervezeteket abban, hogy megőrizzék az ország biztonságát, tette hozzá a tanács.

(RIA Novosztyi)

 

 

  

 

Cimkék: iszlám, muzulmán, radikális, főmufti, mecset, toborzás, rendőrség, moszkva,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat