OROSZVILAG.HU


Jelentős változások az orosz hadseregben

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-04-22 09:36:47  |  
Gyóni Gábor

Jelentős változások az orosz hadseregben

Komfortosabbá válik a katonák élete

 Jelentős változások az orosz hadseregben

 

Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter a civil szféra képviselőivel találkozván jelentős változásokat jelentett be az orosz hadsereg jövőbeni működését illetően. A változások lényege, hogy a jövőben jóval komfortasabbá válik az orosz hadseregben szolgáló sorkötelesek élete.

A reggeli gyakorlatok a jövőben nem 6-kor, hanem 7-kor kezdődnek majd (eddig ezt a „luxust” csak vasárnaponként élvezhették a sorkötelesek). A takarodó időpontját 22 óráról 23 órára helyezik át. Ezentúl erős fizikai megterhelés esetén a katonák egy óra plusz pihenőidőt kapnak.

Szergyukov szavai szerint a katonákat felmentik azon kötelességek teljesítése alól, amelyek nem tartoznak közvetlenül ellátandó feladataikhoz. Ide tartozik például a körletek takarítása, amit a jövőben polgári személyek végeznek majd (eddig télen a katonai gyakorlatok helyett a katonák havat lapátoltak órákon át, nyáron pedig fáradhatatlanul söpörték az utcákat – jegyzi meg a Komszomolszkaja Pravda kommentárja).

A jövőben a konyhai feladatokat is civilek fogják ellátni.

Ezen intézkedések következtében egyrészt megnő a katonák szabadideje, másrészt lehetőség nyílik új munkahelyek teremtésére a válság sújtotta Oroszországban.

További fontos intézkedés, hogy a katonák a hétvégi napokon kimenőt kapnak majd. Ez elvben eddig is így volt, azonban a gyakorlatban szombatonként takarítási munkálatokat végeztettek a sorkötelesekkel, vasárnaponként pedig különféle „ünnepekkel” fárasztották őket.

 

https://www.eurazsia.hu/2010/04/22/jelentos-valtozasok-az-orosz-hadseregben/

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat