OROSZVILAG.HU


16 halott a volgográdi merényletben

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-12-29 13:58:42  |  
Oroszvilag.hu

16 halott a volgográdi merényletben

Két hónap után ismét terrortámadás Volgográdban

 16 halott a volgográdi merényletben

Két hónappal az autóbuszon elkövetett öngyilkos merénylet után ismét robbantásos merényletet hajtottak végre Volgográdban.

Az újévi csúcsforgalomban elkövetett terrorista támadás súlyosabb volt, mint az őszi merénylet. Ismét egy öngyilkos merénylő nő volt az elkövető, ezúttal a volgográdi pályaudvaron.

A moszkvai idő szerint 12:45-kor végrehajtott merényletben 16 ember halt meg (az öngyilkos merénylőnő leszakadt fejét már megtalálták), mintegy 40 ember megsebesült.

A terrorista feltételezések szerint a váróteremben akart robbantani, de oda nem tudott bejutni a biztonsági rendszer miatt. A robbanás akkora erejű volt, hogy a pályaudvar homlokzatának ablakai is kitörtek. A térfigyelő kamerák rögzítették a robbantást

A merénylet után pár órával arról jelentek meg hírek, hogy azonosították a terrortámadást elkövető nőt. Okszana Aszlanova kétszer volt férjnél, mindkét férje terrorista volt, akiket a hatóságok likvidáltak. Újabb információk szerint azonban egy "szláv külsejű", Pavlov nevű férfi volt az elkövető, aki Aszlanovával működött együtt. Ketten hajtották tehát végre a terrorakciót.

16 halott a volgográdi merényletben

 

 

 

(Echo Moszkvi) 

Cimkék: Volgográd, merénylet, öngyilkos merénylőnő, pályaudvar
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat