OROSZVILAG.HU


Kirill pátriárka karácsonyi interjúja

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2014-01-07 12:04:58  |  
Oroszvilag.hu

Kirill pátriárka karácsonyi interjúja

Az egyházfő szerint a nyugati elit keresztényellenes

 Kirill pátriárka karácsonyi interjúja

Kirill pátriárka az ortodox karácsony alkalmával a Rosszija-1 csatornának adott interjút, melyben élesen kritizálta a nyugati elitet.

A pátriárka szerint az emberek gyakran elfelejtik a karácsony igazi értelmét és az ünnep valamilyen kommerciális eseménnyé válik, ami igen szomorú.

Kirill pátriárka szerint Nyugaton kísérleteket tesznek a karácsony átnevezésére, ami a kereszténység elleni tudatos támadás. „Ez hihetetlenül veszélyes tendencia.” Miközben emberi és szabadságjogokkal foglalkoznak, háttérbe szorul a kereszténység szabad megvallása.

A pátriárka konkrét példákat is említett: Norvégiában azért rúgtak ki egy műsorvezetőt, mert keresztet viselt. Nagy-Britanniában ugyancsak ezért kellett másik munkát keresnie egy ápolónőnek. Az európaiak közül sokan még őrzik a kereszténységet a szívükben, de „a politikai tendencia, az elit általános irányvonala kétségkívül keresztény- és vallásellenes jellegű.”

A pátriárka bírálta azokat is, akik túl sok időt töltenek az internet előtt. Mindez véleménye szerint a lelki válság jele. Kirill pátriárka több, egymás iránt tanúsított figyelmet kért az emberektől.

Ukrajna kapcsán elmondta, imádkozik az országért, ahol most „forradalmi helyzet” van. A forradalmak sokszor szép jelszavakat hangoztatnak, de a realitás gyakran más. Kirill emlékeztetett: Franciaországban a „szabadság, egyenlőség, testvériség” jelszavát a jakobinus terrorizmus és Napóleon diktatúrája követte.

 

 

 

(vesti.ru, newsru.com)

Cimkék: Kirill pátriárka, karácsony, Nyugat, nyugati elit
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat