OROSZVILAG.HU


Kadirov csecseneket küldene Ukrajnába

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2014-02-27 13:32:12  |  
Oroszvilag.hu

Kadirov csecseneket küldene Ukrajnába

A politikus szerint államcsíny történt Ukrajnában, de a csecsenek készek megvédeni a népet

 Kadirov csecseneket küldene Ukrajnába

Ramzan Kadirov csecsen vezető szerint Ukrajnát nem lehet a „banditák és terroristák” kezében hagyni, Ukrajnában sok csecsen, orosz, tatár él, s „nekünk kötelességünk megvédeni őket.”

Kadirov szerint a hatalomra került ukrán nacionalisták cégeket akarnak elvenni az ukrajnai tulajdonosoktól, köztük csecsenektől. Groznij azonban kész a csecsenek védelmére kelni, „éljenek azok bárhol is.” Szerinte elfogadhatatlan, hogy felfegyverzett civilek öldössék a rendőröket.

Mi, ha szükséges, odamegyünk és nem hagyjuk, hogy bántsák az oroszokat, kozákokat, csecseneket. Az a feladatunk, hogy megvédjük népeinket. Ha szükséges, megfigyelők, békefenntartók vagy katonák leszünk és megvédjük a népet.”

Kadirov szerint államcsíny történt Ukrajnában, a Nyugat pedig helytelenül értékeli a helyzetet. Fegyvereket adott a banditák kezébe Szíriában, Líbiában és most Ukrajnában is. Kadirov bírálta Janukovicsot is, aki „időben nem vállalta a felelősséget a nép sorsáért.” A kötelességüket teljesítő berkutosokat arra kényszerítették, hogy térden álljanak „terroristák és szélsőségesek előtt”.

Szerinte a kijevi tüntetők pártolói most a „tatár kártyát” akarják kijátszani. Azt mondják, a tatárokat deportálták. De a csecseneket is deportálták, ők ezt mégsem használják fel politikai előnyszerzésre.

 

(regnum.ru)

 

 

 

Cimkék: Kadirov, Ukrajna, csecsenek,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat