OROSZVILAG.HU


Ukrán terroristák Oroszországban? 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2014-04-04 10:17:25  |  
Oroszvilag.hu

Ukrán terroristák Oroszországban? 

Terrorveszély, dezinformáció, provokáció?

 Ukrán terroristák Oroszországban? 

Az FSZB jelentése szerint még március 14-e előtt elfogtak 25 ukrán terroristát, akik Oroszország területén készítettek elő terrortámadásokat. A terrortámadásokra még a krími népszavazás előtt került volna sor Oroszország különböző vidéki régióiban.

Három elfogott fő az ukrán nacionalista Jobboldali Szektor tagja, és az FSZB közlése szerint az ukrán titkosszolgálat (SZBU) utasításai alapján cselekedtek. Az SZBU más ügynökei újságírónak kiadva magukat próbáltak diverzánsakciókat végrehajtani (március 13-án Jekatyerinburgból, március 12-én Abháziából utasítottak ki egy-egy ukrán újságírócsoportot, melynek tagjait az FSZB is kihallgatta).

Az FSZB jelentése válaszlépés lehet az SZBU tegnapi közleményére, miszerint az orosz titkosszolgálatok is érintettek lehetnek a februári kijevi vérengzésben, melyet, úgymond, Viktor Janukovics személyesen irányított. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint viszont a Jobboldali Szektor szervezte a kijevi mesterlövészeket. A Jobboldali Szektor egyik vezetőjét, Alekszandr Muzicskót az ukrán rendőrség ölte meg letartóztatás közben.

 

 

 

(gazeta.ru) 

 

Cimkék: FSZB, SZBU, Oroszország, ukrán terroristák,
Országok: Ukrajna Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat