OROSZVILAG.HU


Putyin: aggasztó a náci eszmék térnyerése

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2014-07-10 14:26:59  |  
Oroszvilag.hu

Putyin: aggasztó a náci eszmék térnyerése

Rabbikkal találkozott az orosz elnök

 Putyin: aggasztó a náci eszmék térnyerése

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap különböző országok zsidó vallási vezetőivel találkozott Moszkvában, a Kremlben. A találkozó témája a neonácizmus, idegengyűlölet, antiszemitizmus elleni harc volt. Az orosz elnök biztosította a jelenlévőket, hogy Oroszország fel fog lépni mindenféle náci megnyilvánulással szemben. Putyin szerint aggasztó a náci eszmék újjáéledése, azok a törekvések, melyek átírnák a második világháború történetét, és külön köszönetet mondott a nácizmus ellen kérlelhetetlenül harcoló zsidó szervezeteknek.

„Ebben a tekintetben legközelebbi szövetségeseinknek tekintjük önöknek” – mondta Putyin elnök a zsidó vallási vezetőknek. Putyin emlékeztetett a zsidók második világháborús tragédiájára: „A zsidó nép tragédiája különös helyet foglal el a náci Németország által a háború idején elkövetett bűntettek sorában…Biztosíthatom önöket, mi Oroszországban nemcsak hogy emlékezni fogunk erre a tragédiára, de mindig őrizni fogjuk az elesettek emlékét, és mindent megteszünk, hogy hasonló tragédia nem fordulhasson elő a jövőben.” Oroszországban jól megértik ezt a tragédiát, hiszen több mint 20 millió szovjet polgár, többségében oroszok, haltak meg a nácizmus elleni harcban. Megjegyezte: a Vörös Hadseregben sok zsidó harcolt.

Putyin szerint aggodalmat keltő, hogy sokan a második világháború történetének átírásán munkálkodnak. Arra törekednek, hogy a nácizmus legyőzőinek érdemeit csökkentsék, sőt, a bűnösökből csinálnak áldozatokat és fordítva. Itt Goebbels náci propagandaminiszterre hivatkozott - akit „tehetséges embernek” nevezett, "aki elérte, amit akart" - hogy „minél nagyobb a hazugság, annál könnyebben hiszik el.”

 

 

(kremlin.ru, Itar-Tassz, echo.msk.ru)

Cimkék: zsidó szervezetek, Putyin
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat