OROSZVILAG.HU


Az egyház támogatja az importstopot

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2014-08-08 13:15:03  |  
Oroszvilag.hu

Az egyház támogatja az importstopot

Így az emberek lemondanak a nyugati fogyasztási szokásokról

 Az egyház támogatja az importstopot

Az Orosz Pravoszláv Egyház megalapozottnak tartja és támogatja a Vlagyimir Putyin elnök által elrendelt élelmiszer importstopot.

Vszevolod Csaplin, az Orosz Pravoszláv Egyház társadalmi kapcsolattartással foglalkozó osztályának vezetője szerint az importtilalom segít abban, hogy az emberek "ne a nyugati fogyasztási szokások után loholjanak”. A Nyugattal Oroszország a saját társadalmi modelljét állíthatja szembe, amely „a legfelső igazság” alapján áll.

Csaplin szerint Oroszországnak válaszolnia kellett a szankciókra, és olyan választ adott, ami segítheti az orosz mezőgazdaság fejlődését is. Oroszországnak elég erőforrás áll rendelkezésére, miközben az elmúlt években diszkriminálták az orosz termelőket a nemzetközi élelmiszerhálózatok javára.

Csaplin mindjárt javaslatot is tett a szankciók bővítésére. Felmerül a kérdés, miért működhet ilyen szabadon a nyugati bankszektor Oroszországban? Miért működhetnek Oroszország a Carnegie Alapítványhoz hasonló szervezetek?

Mindazonáltal a szankciók következtében az oroszországiaknak meg kell tanulniuk „beérni kevesebbel” - jegyezte meg Csaplin.

 

 

 

(echo.msk.ru)

 

Cimkék: Orosz Pravoszláv Egyház, Csaplin, szankciók, Oroszország, importstop
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat