OROSZVILAG.HU


Oroszország új lakókat vár

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2018-10-26 10:01:45  |  
Oroszvilag.hu

Oroszország új lakókat vár

Oroszország lenne az új Amerika?

Oroszország új lakókat vár

 

A jövőben gyökeresen megváltozhat az orosz migrációs politika – írja a Kommerszant. A cél, hogy a posztszovjet térségből és más országokból migránsokat telepítsenek Oroszországba. Tehát nemcsak oroszokat, vagy oroszul tudókat várnak, hanem mindenkit, aki kész integrálódni az orosz társadalomba. A lap szerint az orosz kormány már jóváhagyta a tervezetet.

A Duma október 25-én módosította az állampolgársági törvényt, miszerint immáron könnyített formában juthatnak orosz állampolgársághoz külföldiek. Különösen azok, akiket hazájukban politikai okok miatt üldöznek, nem rendelkeznek állampolgársággal, vagy olyan országból származnak, ahol államcsíny zajlott le, fegyveres konfliktusok zajlanak.

Az orosz állampolgárság megszerzésének könnyítésére Vlagyimir Putyin elnök adott utasítást nyári, néppel való beszélgetése során, amikor Oroszországban élő ukrajnai menekültekkel beszélgetett, akik arra panaszkodtak, hogy nem tudnak orosz dokumentumokhoz jutni. Az orosz elnök szerint humanitárius és gazdasági okok miatt is szükség van a bevándorlók befogadására, különösen azokéra, akik tudnak oroszul.

 

Cimkék: Oroszország, orosz állampolgárság,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat