OROSZVILAG.HU


Siemens mozdonyok az orosz vasútnak

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-06-04 20:26:46  |  
Kecskeméti Gábor

Siemens mozdonyok az orosz vasútnak

A Szocsi városában kötött megállapodás részleteit még nem hozták nyilvánosságra 

Siemens mozdonyok az orosz vasútnak

A Siemens jelentős vasúti megrendeléshez jutott

A Siemens és a Sinara orosz mozdonygyár által újonnan alapított és vegyes vállalatként működő Ural Locomotives nemrégiben hatalmas sikert aratott: megnyerte az Orosz Államvasutak (RZD) egyik tenderét, így 221 mozdony gyártását rendelte meg az RZD a frissen alakult vállalattól. Mivel Oroszországban a vegyes vállalatok többségének orosz kézben kell lennie, így a Siemens „csupán” a vállalat 49%-ának tulajdonosa.

A megbízás értékéről, amelyet a Szocsiban (Fekete-tenger partvidéke) zajló nemzetközi vasúti fórum keretén belül ígértek oda az Ural Locomotives-nak, a felek kölcsönösen hallgatnak. Piaci szakértők azonban a német konszernre eső részt több száz millió euróra taksálják.

A modern villanymozdonyok gyártására szakosodott közös vállalatot az elmúlt hetekben alapították, székhelye Vercsnyaja Pismában, Jekatyerinburg mellett található. A hatalmas megrendelésen felül, a vállalat és az RZD hosszú távú kapcsolatépítésbe is kezdett. Így például elvi megállapodás született arról, hogy a jövőben Siemens technikával felszerelt regionális vonatok gyártása is megkezdődhet az RZD számára.

(handelsblatt.com)

Cimkék: Siemens, orosz vasutak, RZD, Sinara, Szocsi
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat